نمایش آثار هنرمندان مکتب سقاخانه در موزه جهان نما  در نیاوران

به مناسبت فرا رسیدن ماه محرم، مجموعه ای از آثار هنرمندان مکتب سقاخانه در موزه جهان نمای مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران در معرض نمایش عموم قرار گرفته است.

به گزارش روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران آثار به نمایش گذاشته شده در این نمایشگاه متعلق به هنرمندان معاصر مکتب سقاخانه همچون ناصر اویسی، فرامرز پیلارام و حسین زنده رودی بوده و شامل تابلوهای نقاشی است که با سبک سقاخانه ای خلق شده اند.

مکتب سقاخانه جریانی هنری بود که در دهه چهل شمسی در ایران شکل گرفت. در بحبوحه مدرنیزاسیون و درگیری های سنت گرایان و مدرنیته در حالی که مکتب رایج در عرصه بین المللی، هنر مردمی یا پاپ آرت در حال عبور و انتضای دوره خود بود، عــده ای از هنرمنـدان نـوآور ایـرانـی، مکـتب جـدیـدی را بنیـان نهادند که تأثیر شگرفی بر تحولات نقـاشـی امــروز ایـران و حتــی نوآوری های عرصه خوشنویسی از خود باقی گذاشت؛ این مکتب یا جنبش هنری بعدها به نام مکـتب «سقـاخـانه» شهرت یافت.

این هنرمندان در جستجـوی تعریف دوباره ای از زیبایی های ملی و سنتی برآمدند و یا به بیانی دیگر این هنرمنـدان با عشق به زوایـای فرهنگ ملی و نگاهـی گستـرده به فرهنگ جهانی به فکر افتادند که مکتبی ملی-بیـن المـللی تـأسـیس کنند. رویکرد اینان به اشیا و عناصر بصری محیط اطراف زندگی مردم که در سقاخانه و زیارتگاه ها و اماکن مذهبی وجود داشت، باعث شده که از این اشیاء در فضای معاصر تعریف مجددی به عمل آید و در ساماندهی تازه و بدیعی، به مکتبی جدید و قابل قبول و سرشار از نوآوری تبدیل شود. پرويز تناولي مجسمه ساز و حسين زنده رودي، نقاش، از آغاز كنندگان راه سقاخانه بوده اند.

حسین زنده رودی در سال 1351 کار مصور سازی قرآن کریم را انجام داد و در همان سال جایزه زیباترین کتاب سال به اثر وی تعلق گرفت. فرامرز پیلارام نیز که از نمایندگان مکتب سقاخانه است با استفاده از هنر خوشنویسی، سیاه مشق هایی موزون، رنگین و دارای ریتم ایجاد کرده است. سبک نقاشی ناصر اویسی شعرگونه است و از عناصر سنتی هنر ایرانی، خط و نقش کمک گرفته است.

علاقه مندان جهت دیدن این نمایشگاه می توانند تا پایان ماه محرم همه روزه از ساعت 9 تا 17 به موزه جهان نمای مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران واقع در میدان شهید باهنر (نیاوران) مراجعه کنند.

/108

انتهای پیام/

کد خبر 139208144